Wat kan een verkoopmakelaar allemaal doen?

Wat kan een verkoopmakelaar allemaal doen?

Een huis is waarschijnlijk een van de waardevolste bezittingen die je hebt. Als je dit wilt gaan verkopen kan het handig zijn om hiervoor een professional in te schakelen. Een verkoopmakelaar van Arnhem makelaar kost al snel een paar duizend euro. Ondanks dat het natuurlijk om veel geld gaat, kiezen de meesten toch om een verkoopmakelaar in te schakelen. Een verkoopmakelaar kent namelijk alle regels en wetten rondom de verkoop van een huis. Ze hebben een groot netwerk van potentiële kopers, zodat de verkoop versneld kan worden. Ze hebben ook veel ervaring op het gebied van huizen verkopen en dit resulteert in een hogere opbrengst. Wat doet de verkoopmakelaar nog meer? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er meer over te weten komt.

De vraagprijs

Het eerste wat de meeste verkopers zich afvragen is wat de juiste vraagprijs is voor de woning. Er zijn een aantal zaken waar goed naar gekeken moet worden. De verkoopmakelaar raadpleegt het kadaster om de historische verkoopprijzen van vergelijkbare woningen in de buurt te vergelijken. Daarnaast spelen de ontwikkelingen in de omgeving een rol en natuurlijk het bestemmingsplan. Ook kijkt de verkoopmakelaar naar je verkoopwensen, is het doel om je huis zo snel mogelijk te verkopen? Of heb je de tijd en wil je voor een hogere opbrengst gaan? Als verkoper heb je altijd het laatste woord als het gaat om de verkoopprijs. Het is wel verstandig om altijd naar de adviezen van de verkoopmakelaar te luisteren, deze heeft hier immers meer ervaring in.

Papierwerk

Een verkoopmakelaar kent alle regels en de wetten rondom het verkopen van vastgoed. Dit neemt de verkoopmakelaar uit handen voor je. De belangen van de verkoper worden altijd door de verkoopmakelaar behartigt. De verkoopmakelaar zorgt ervoor dat het koopcontract niet zomaar ontbonden kan worden door de koper. Door een verkoopmakelaar in te schakelen, kun je jezelf een hoop zorgen ontnemen.

Kopers vinden

Voor de verkoopmakelaar is het belangrijk dat de woning zo aantrekkelijk mogelijk op diverse kanalen komt. Vaak maakt de verkoopmakelaar gebruik van Funda en moet de advertentie mooie foto’s hebben. Ook is het erg belangrijk dat het energielabel wordt opgemaakt en dat er een plattegrond wordt gemaakt van de woning. De verkoopmakelaar weet als geen ander hoe die kopers moet trekken naar een woning. De makelaar heeft vaak eigen kanalen, waarmee de makelaar meer bezoekers kan trekken. Op deze manier brengt hij de woning altijd onder aandacht bij actieve zoekers.

Reacties zijn gesloten.