Wat zijn zonnepanelen precies?

Wat zijn zonnepanelen precies?

Heb jij zonnepanelen nodig en woon je in het mooie plaatsje Limburg, dan ben je hier in het goede artikel. Wij gaan jou meer vertellen over zonnepanelen Limburg. Hoe gaat het te werk en hoe zitten zonnepanelen in elkaar. Wat zijn de verschillen tussen bepaalde zonnepanelen en waarom zijn ze handig. 

Zonnepanelen in het algemeen 

Zonnepanelen zijn over het algemeen duur en handig, dat is hoe ze vaak bestempeld worden. Maar wat mensen zeggen klopt wel zonnepanelen zijn ook heel erg duur en je moet er goed voor sparen voordat je ze kan kopen. En je koopt ze natuurlijk niet zomaar, want waarom zou je ze kopen als ze niks nuttigs hebben. Gelukkig hebben ze dat wel. Het gaat je namelijk na ongeveer zes a zeven jaar veel geld besparen. Dus je kan het zien als een goede investering in jezelf en in je portemonnee. Handig zijn ze ook. Dat komt omdat ze alleen maar groene energie opleveren. En groene energie is beter voor het milieu en voor jezelf. Als meerdere mensen zonnepanelen zouden hebben en het ook daadwerkelijk zouden kopen als investering. Dan zou de wereld een stukje beter worden en zou de economie ook blijer worden. Want de energie en gas rekeningen zijn behoorlijk hoog op dit moment. Je bespaart geld voor jezelf en je helpt mee aan de natuur en de wereld beter maken. Er ontstaat ook niet snel afval omdat zonnepanelen onwijs lang meegaan. Ze gaan namelijk wel bijna 40 jaar mee. Daarom geven fabrikanten ook 25 jaar lang garantie. Vergeleken die 40 jaar valt dat dus best wel mee hoe lang dat is. 

De verschillen 

Je hebt ook verschillende soorten panelen. Je hebt blauwe en zwarte. Nu zie ik je al denken wat maakt de kleur nou uit. Het is niet zo dat alleen de kleur anders is, het is namelijk op een andere manier gemaakt. De zwarte bestaat uit monokristallijn silicium en de blauwe bestaat uit polykristallijn silicium. Het verschil hierin is niet heel groot. Het enige verschil zit in de bewerking van de stoffen. De monokristallijn silicium de zwarte dus. Die is wel bewerkt na het stollingsproces en bij de polykristallijn silicium is dat niet bewerkt na het stollingsproces. Hierdoor genegeerd de monokristallijn silicium zonnepaneel meer energie dan de andere. Ook is er nog een verschil in de dikte van de zonnepanelen. Je hebt namelijk ook zulke dunne zonnepanelen die je kan buigen. Wat soms heel handig kan zijn voor huizen met een aparte instructie. Ten slotte is het altijd belangrijk om te kijken naar het dak type voor zonnepanelen, zodat dit altijd klopt.

Reacties zijn gesloten.